Formulieren

Zie je door de bomen het bos niet meer, een gids nodig in het regelwoud? Dan vind je alle nodige formulieren samen in een handig overzicht met wat uitleg.

Formulieren

We moeten het warm water niet heruitvinden. Alle belangrijke formulieren ivm verzekeringen, VZW's, lokalen, kampen, bossen, etc zijn hier terug te vinden op de website van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Op Kamp

Vertrek je binnenkort op kamp? Dan zijn onderstaande documenten onontbeerlijk bij een goede voorbereiding!

Tijdens je kampvoorbereiding en voor je kampvisum ondertekening:

  • voorbereiding kampvisumgesprek en checklist kampvoorbereiding!
  • Voor de buitenlandse kampen: ouderlijke toestemming en contact in geval van nood.
  • Voor alle kampen: verplichte individuele steekkaart + aanvulling dokterattest medicatie + aanvulling Akabe.

Normaal heb je het kampvisum via je DC of GRL ontvangen, dit boekje dien je zeker mee te nemen naar de voorstelling van je kamp! Hier ook een bundeling van diverse onderwerpen ter voorbereiding van een goed kamp.

Je kampregistratie is verplicht, dit kan je doen in 1 minuut door te surfen naar deze link!

Speel op veilig

Scouts en gidsen doen het creatief, speels en avontuurlijk... maar ook doordacht en verantwoord. In deze brochure gaat alle aandacht naar het veilig omgaan met mekaar, materiaal en activiteiten. (VU: Scouts en Gidsen Vlaanderen).

Deze publicatie is raadpleegbaar via deze link!

Goed verzekerd?

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en voor je het beseft, is het al gebeurd. Leiding zijn betekent niet dat je superman of supervrouw moet zijn, maar het is wel goed te weten wie in welke omstandigheden verzekerd is. Een kwestie van op het juiste moment de juiste dekking te zoeken...

"Niets voor mij, denk je, want in mijn groep is er een secretaris die dergelijke zaakjes opknapt." Toch is het nuttig om te weten hoe een verzekeringsgeval behandeld wordt. Zo kan je de ouders snel inlichten over hoe het verder gaat als zoonlief met zijn fiets de brievenbus van een buur heeft omvergereden na de vergadering. Daarom vind je in deze brochure in grote lijnen wat zoal verzekerd is en wat er na een ongeval allemaal te gebeuren staat. Deze publicatie is raadpleegbaar via deze link!

Alle details uit de ledenpolis en de lokalenpolis maar ook een overzicht van alle soorten verzekeringen en het aanvraagformulier ervoor, vind je op https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/verzekeringen/alle-verzekeringen.