De Kluis

Hopper jeugdverblijf De Kluis

Ten midden van het 1900 ha grote Meerdaalwoud – Heverleebos vind je de Kluis terug. De Kluis is het oudste Hopper jeugdverblijf van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Een schitterende vierkantshoeve (hoofdgebouw) met daarnaast het Berkenhof (bijgebouw) en de blokhut (bijgebouw). Op de koop toe beschikt de Kluis over verscheidene uitgestrekte kampeergronden. Alsof dat nog niet genoeg is kan je je eindeloos uitleven in het 22 ha speelbos grenzend aan de Kluis.

De Kluis is in de eerste plaats een scoutsdomein: voor jou scoutsgroep! Je kan er logeren of kamperen. Dit domein is geschikt voor zowel weekends als kampen. Je ganse groep is welkom alsook één enkele leeftijdstak.

De kluis biedt nog meer troeven. Ze beschikt over 2 kampvuurkringen. Zo kan je een geslaagde dag gezellig afsluiten aan een vuurtje. Sjorhout is terplaatse beschikbaar. En last but not least beschikt de Kluis exclusief over een schitterend touwenparcours.

Wil je meer info, neem dan een kijkje op de kluissite of neem contact op met kluis@hopper.be, 016/47 71 72. De Kluis is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (Station Sint-Joris-Weert).

Kluisfeesten - 1 mei

Het spetterend hoogtepunt van ons werkjaar. Ieder jaar op 1 mei kan je komen genieten van  een hapje en een drankje in een schitterend decor. We beginnen ’s middags in stijl met een aperitief gevolgd door een feestmaal (graag inschrijven via kluis@hopper.be of telefonisch 016/47 71 72). Wij zorgen na het feestmaal voor randanimatie: boswandeling, touwenparcours, kinderprogramma,…).  ’s Avonds sluiten we af met een hapje zodat je voldaan huiswaarts kan keren.

Iedereen is welkom!

Word kluisvrijwilliger!

Dankzij vertegenwoordigers en vrijwilligers uit beide Brabantse gouwen en enkele werkgroepen (weekendresidenten, buitenploeg, …) slagen we er samen met de Kluis in om dit Hopper jeugdverblijf tot een succes te maken.  Al deze mensen zijn gebeten door het Kluisgevoel.  Heb jij ook interesse om ook aan dit Kluisverhaal te schrijven neem dan zeker contact op met kluis@hopper.be. Kijk ook even op Facebook.

Touwenparcours @ de Kluis

Vorming, den boom in!
Op zoek naar de ideale teambuilding voor je leidingsploeg? Niet vies van een dagje uitdagingen en samen grenzen verleggen? Grijp dan nu je kans en leer je medeleiding beter kennen, aan een touw tussen de boomkruinen. Ook voor Givers en Jins hebben een uitgewerkt aanbod vol grensverleggend avontuur.

De Kluis beschikt reeds sinds 1999 over het touwenparcours: hier kan je met je groep aan teambuilding doen onder begeleiding van gespecialiseerde vrijwilligers die stevig onderbouwd zijn in zowel het technische aspect van een touwenparcours als gelaarsd en gespoord in elke vorm van groepsprocessen. Heel de dag hang je samen in de touwen, probeer je de eigen grenzen af te tasten of je vrienden over een moeilijk moment te helpen. Op het einde van de dag evalueer je dan samen hoe het geweest is. Een onvergetelijke ervaring !!!

Als jouw leidingsploeg of tak den boom in kan, schrijf dan nu in! 

(http://www.hopper.be/nl/algemeen/zoek/de-kluis, onder touwenparcours kan je reserveren)

Meer info: touwen@scoutsengidsenvlaanderen.be

Opleiding touwenparcours

Volg de opleiding Touwenparcours en geef eendaagse vormingen wanneer je wilt

Wil je graag vorming en avontuur combineren? Zin om anderen uit te dagen en groepen hun grenzen te laten verleggen? Ben je minstens 22 jaar met minstens 3 jaar ervaring als leiding? Dan is het Touwenparcours van Scouts en Gidsen Vlaanderen iets voor jou! In augustus bieden wij jullie een technische opleiding aan op de Kluis en in oktober volgt een weekend groepsdynamica. Nadien verwachten we dat je je gedurende 2 jaren zes weekenddagen per scoutsjaar beschikbaar stelt om een scoutsgroep te begeleiden op het touwenparcours. Meer info en inschrijven via touwen@scoutsengidsenvlaanderen.be . Tot in de touwen!

Nog een linkje: facebook.com/Touwenparcours