Erika 2019


De inschrijvingen voor Erika zijn geopend! Inschrijven doe je via deze link

Was je niet aanwezig op de eerste inforvergadering of wil je de powerpoint gewoon graag nog eens inkijken? Dat kan via deze link


We zitten er al even op te wachten maar nu is het bijna zover: een nieuwe editie van de ondertussen alom bekende Erika-tocht zal plaatsvinden van vrijdag 8 tot zondag 10 november 2019!

Erika, wie of wat is dat? Erika is een scoutsweekend, maar niet zomaar één! Het is een groots weekend met maar liefst 300 givers, gevuld met trektochten, spelen, vrienden maken, andere scoutsen leren kennen, zot doen,... Kortom een weekend dat geen enkele giver wil missen! Erika vindt maar om de drie jaar plaats dus dit is hun enige kans!

Hoe verlopen de inschrijvingen concreet?

  • Vanaf 24 september starten de inschrijvingen. Via de inschrijfmodule op de website van de gouw geef je een voorlopige indicatie van het aantal leden dat mee zal gaan op weekend. Voor dit aantal betaal je ook meteen een voorlopig bedrag voor 25 euro per lid en 15 euro per leiding.
  • Op 20 oktober sluiten de voorlopige inschrijvingen. Op dit moment moet je als leidingsploeg je givers definitief inschrijven. Dit houdt in dat je ons enerzijds een exacte ledenlijst bezorgt en anderzijds dat je definitief betaald. Als blijkt dat er minder leden definitief zijn ingeschreven dan voorlopig, dan krijg je als groep uiteraard het verschil terugbetaald. Omgekeerd, moet je nog bijstorten. Aan alle groepen die zich voorlopig hebben ingeschreven, stuurt de gouw een herinneringsmail voor deze definitieve inschrijving.
  • Op 21 oktober sluiten de definitieve inschrijvingen. Wijzingen in het aantal leden MOET je na deze datum nog steeds doorgeven. Als je leden annuleert na 1 november wordt slechts de helft van het inschrijvingsgeld terugbetaald. Als je leden bijvoegt, moet hiervoor nog bijbetaald worden. Probeer te vermijden dat je nog leden bijkomend moet inschrijven, want helaas zijn het aantal plaatsen voor het weekend beperkt.

Let op: per groep moet minimum 2 leiding aanwezig zijn op het weekend met een minimum van 1 leiding per ongeveer 6 givers.

Zin om zelf mee te werken aan dit gouwproject? Ben je een kei in organiseren van randactiviteiten? Stap je graag mee 1 of meerdere tochten uit? Ben je zot van tochttechnieken? Wil je het weekend zelf een handje helpen? … Stuur dan zeker een mailtje naar erika@gouwoostbrabant.be en je hulp zal ten zeerste worden geapprecieerd