Diversiteit

Scouting, da's voor iedereen!

Scouts en Gidsen Vlaanderen staat open voor iedereen die het spel van scouting wil spelen, zonder onderscheid van welke aard dan ook, zoals ras, huidskleur, geslacht, taal, godsdienst, handicap, overtuiging, afkomst, eigendom, geaardheid, ...
Discriminerend gedrag past niet binnen de visie van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

OPEN KAMP

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Een onvergetelijke ervaring? Een leuke vrijetijdsbesteding? Open Kamp is wat je zoekt!

Open Kamp is een scoutskamp voor maatschappelijk kwetsbare en kansarme kinderen en jongeren die doorgaans geen lid zijn van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Op Open Kamp kunnen ze met volle teugen genieten van een onvergetelijke tijd vol ambiance!

Open Kamp 2017 is op zoek naar enthousiaste leiding en foeriers! Ben jij iemand met een hart voor kinderen? Ben jij een enthousiaste leid(st)er? Kan jij ontzettend lekker koken? Ben jij op zoek naar een toffe uitdaging tussen 29 juli en 10 augustus 2017?

Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Meer info: www.openkampbrabant.be

Contact: info@openkampbrabant.be

AKABE

Akabe staat voor "Anders KAn BEst"; het is scouting voor kinderen en jongeren met een fysieke of mentale beperking. Er bestaan verschillende vormen van akabe-werking: aparte akabe-groepen en -takken of inclusieve werking.

Binnen Gouw Oost-Brabant hebben we 5 aparte akabe-groepen:

  • Akabe Dominiek Savio, Heverlee
  • Akabe Biebel, Diest
  • Akabe Blits, Tienen
  • Intact, Leuven
  • Akabe Wezenplein, Heverlee

En 3 akabe-takken:​

  • Scouts Meerdaal, Haasrode
  • Scouts Gulyckers, Diependaal
  • Scouts Graalridders, Boutersem

Daarnaast moedigen we ook inclusie aan. Een scoutsgroep met inclusie stelt zich open voor kinderen en jongeren met een beperking.

De Akabe-werking wordt op gouwniveau ondersteunt door de AGC's Diversiteit. Op nationaal niveau biedt ploeg Akabe ondersteuning, o.a. met het organiseren van het jaarlijkse Akabe Convent, een onvergetelijk vormings- en ontspanningsweekend voor Akabe-leiding.

VERMINDERD LIDGELD

Voor leden die het financieel wat moeilijker hebben, bestaat de mogelijkheid om slechts de helft van het inschrijvingsgeld te betalen. Dit kan gemakkelijk in de groepsadministratie aangegeven worden. Wie er recht op heeft, wordt beslist door de betrokken leiding of de groepsraad.

FONDS OP MAAT

Dit fonds geeft een financieel duwtje in de rug aan leden die het thuis niet breed hebben en kan zorgen voor materiële en financiële ondersteuning. Een aanvraag(dossier) wordt ingediend door de (groeps-)leiding en de beslissingen worden genomen door de AVC diversiteit en/of de nationale ploeg.

En dan nu ... ACTIE!

DE UITWIJKER

De uitwijker is een experimentele vorm van scouting. Het is een scoutsbusje vol materiaal waar leiding mee gaat spelen in wijken waar kinderen en jongeren wonen die we normaal niet bereiken.

Wil je de uitwijker zelf eens testen met je leidingsploeg of wil je je jins een leerrijke leidingservaring aanbieden? Stuur ons dan een mailtje op diversiteit@gouwoostbrabant.be.