Onze eerste Sjorrersnacht: een terugblik...

Onze gouw deed dit jaar voor het eerst mee met de jaarlijkse sjorwedstrijd van onze buren, gouw Webra. Het concept? Sjorren van zonsondergang tot zonsopgang om de mooiste, beste en creatiefste constructie neer te zetten. Vanuit gouw Oost-Brabant namen Scouts Sint-Jan Berchmans en Sint-Lutgardis uit Diest het samen op tegen vier scoutsgroepen uit Webra, en hoewel ons deelnemersaantal lager lag dan dat van gouw Webra telde het enthousiasme van de Oost-Brabantse deelnemers voor tien!

Met maximum 15 sjorrers per groep en een beperkt aantal balken, werd om 21u het startsein gegeven. De eerste sjorringen werden gelegd, de eerste pintjes werden gedronken aan de bar, en de eerste koude handen werden opgewarmd aan het kampvuur. Om middernacht en om 2u werden de lichten op de sjorgronden even gedoofd en streden de groepen in twee spannende battles voor enkele sjorvoordelen. Na elke battle kregen de deelnemers soep, warme chocomelk of hotdogs, om vervolgens weer met veel goede moed verder te gaan sjorren.

Enkele vermoeide sjorrers trokken naar hun tent, enkelen deden hun ogen toe aan het kampvuur, anderen deden ijverig door, maar om 7u moest iedereen stoppen met sjorren. De vijf mooie constructies (een lift, een vikingenboot, een rollende bal, een rad en tot slot de piratenboot van Sint-Jan en Sint-Lut) werden nauwkeurig bekeken en geëvalueerd door Ploeg Technieken en medewerkers van de twee gouwen. En uiteindelijk, nadat alle constructies terug afgebroken waren, werd onze groep uit Diest verkozen tot de winaar van de Sjorrersnacht, hoera! Hun prijs is een namiddagje touwenparcour aan de Kluis met hun groep. Een dikke proficiat aan alle sjorrers en hopelijk tot volgend jaar!

Hieronder beelden van de winnende constructie, de vliegende boot van scouts Sint-Jan en Sint-Lut uit Diest: