Er werd weer gesjot op Paasmaandag!

In de voorafgaande week leken de weergoden ons niet goedgezind, maar dat hield niemand tegen. Maar liefst 35 ploegen waren ingeschreven voor het gouwvoetbaltornooi! Er werd gespeeld in 3 poules: mannen, gemengd en vrouwen. Om 10u werd de aftrap gegeven en begonnen we aan een dag vol voetbalplezier. Dit jaar werd er gekozen om maar 15 minuten te voetballen. Dit maakt dat de wedstrijden korter en spannender waren. Tegen de middag werden de barbecues aangestoken en kon iedereen gezellig aanschuiven aan het uitgebreide groentenbuffet. Ondertussen waren de mannen- en vrouwpoules al afgelopen en zo wisten we wie door ging naar de knock-outfase. Na het heerlijke maal konden we het voetballen verderzetten.

Tenslotte volgde de bloedstollende finales. Bij de vrouwen blijf het gelijkstand en besliste we om over te gaan naar strafschoppen. Uiteindelijk werd scouts Diependaal tot winnaar van het vrouwentornooi gekroond en was Scouts Lubbeek een verdienstelijke tweede. Bij de mannen werd de finale gespeeld door Damiaanscouts Wilsele en Sint-Paulus. Na een spannende wedstrijd die eindigde op 1-0 kwam Damiaan er als sterkste ploeg uit. Ondertussen was het nog spannender bij de gemengde poules daar kwam Sint-Paulus na een golden goal tegen Scouts Leuven als winnaar uit de bus.

Om uit deze kanjers voor de volgende editie een organiserende scouts te bepalen, organiserende we een penaltycompetitie. Een neutrale keeper van Scouts Heikant stond tussen de doelpalen.
De editie van 2018 zal plaatsvinden bij Scouts Diependaal. Het was een zeer geslaagde dag waar elke voetballende scouts zijn steentje voor heeft bijgedragen.


Tot volgend jaar!